Okulumuz

23.12.2012 18646

Okulumuz, 1987 Yılında Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu olarak hizmete girmiş, 1994 Yılında Ahmet Ergün isimli hayırsever vatandaşımızın mevcut binamızın ikinci katını ve kalorifer tesisatını tamamlamasıyla Ahmet Ergün İlköğretim Okulu adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz bu geçen süre içerisinde, eğitim ve öğretimin daha iyiye gitmesi, kalitesinin yükseltilmesi için artan bir performans ile çalışmalarını sürdürmüştür, sürdürmektedir. Öğrenmenin temel ihtiyaç olduğunu, her velinin, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğinin bilmesini sağlamaya çalıştık. Devletimizin katkılarının yanında, bu vizyon ile, velilerimizin maddi ve manevi desteklerini her zaman yanımızda hissettik. Onlara güvenilir bir ortam yarattık. Biz; Ahmet Ergün Ortaokulu Öğretmenleri, Yöneticileri ve tüm çalışanları, öğrencilerin öğrenmelerini sağlamanın, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımanın, onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazandırmanın, okulumuzun yaşanan, aranan ve tercih edilen bir eğitim-öğretim kurumu olduğu düşüncesinin, var olmamızın nedenini oluşturduğuna inandık, çalıştık. Bu Misyonumuzu bugün de sürdürmeye kararlıyız.

Okulumuz çarşı merkezine 400 metre uzaklıkta olup İlçemizin köklü merkezi okullarından biridir. Hemen yanında Avanos Öğretmen Evi bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları okulumuzun yanından geçmektedir. Bu yüzden diğer semtlere ve Nevşehir merkeze ulaşım çok kolaydır. İlçemiz, Nevşehir´e 16, Kayseri´ye 63 km uzaklıktadır.

4+4+4 Eğitim Öğretim planlaması neticesinde 2012 yılında okulumuz Ortaokul olarak belirlenmiştir.