Ahmet Ergün Ortaokulu

Vizyon: Gelecekte olmak istediğimiz yer her türlü donatımı sağlanmış , öğrenci başarısına daha fazla önem veren okul olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitim temel ilkelerine uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı , çağdaş bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0384 511 2496

WEB - https://ahmetergun.meb.k12.tr

Adres - Yukarı Mahalle. Atatürk Caddesi No13 50500 Avanos NEVŞEHİR

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Nevşehir´in 18 km kuzeyinde olan Avanos´un antik dönemdeki adı Venessa´dır. Çok sayıda çanak çömlek atölyesi bulunan ilçede seramik yapım geleneği Hititlerden beri süregelmektedir. Kızılırmak´ın getirdiği kırmızı toprak ve milden elde edilen seramik çamuru, Avanoslu seramik sanatçılarının elinde şekil almaktadır. Çömlekçilik : Avanos´ta da Hititler´den beri çarkla çanak-çömlek yapıldığı bilinmektedir.Bu el sanatı kavimden kavime,babadan oğula geçerek günümüze kadar gelmiştir.

Adres - Yukarı Mahalle. Atatürk Caddesi No13 50500 Avanos NEVŞEHİR

Ulaşım Karayolu